La Vie
Massage voor mens & paard


Guasha Therapie komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië.
Al ruim 2000 jaar wordt deze schraaptherapie toegepast. In oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus staan vermeldingen van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.

Guasha bestaat oorspronkelijk uit twee woorden, Gua & Sha. In China gebruiken ze deze losse worden.

Gua betekent ‘schrapen
Sha betekent letterlijk zand of zandkorrels, deeltjes die het lichaam vervuilen.
Dit betekent dat gestagneerde energie is die jouw klachten en ziekten veroorzaken in jouw lichaam.

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt voor de Guasha stenen/materialen. Bijvoorbeeld:
hout, bamboe, hoorn, metaal, gesteenten, kunststof en hars.
In China is de schraaptechniek verder ontwikkeld. Deze is gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM). Dit is de Guasha Therapie, zoals we deze nu kennen.

Door het schrapen stimuleer ik de doorbloeding in het bindweefsel en wordt de huid rood. Op plaatsen waar blokkades zitten door afvalstoffen, verschijnt Sha in de huid. Deze kunnen kleuren van diep rood tot paars. Deze rode kleur verdwijnt na een aantal dagen.

Des te donkerder de kleur, des te chronischer of dieper jouw blokkade zit. Een Guasha behandeling zorgt ervoor dat jouw doorbloeding verbeterd en dat je rust of juist energie krijgt. Het is maar net wat jouw lichaam nodig heeft. Het zorgt er ook voor dat pijntjes in schouders, nek en rug verminderen of verdwijnen zodat jij je weer lekker in je vel voelt zitten. Daarnaast ondersteund Guasha ook jouw immuunsysteem en maak diepe blokkades laag voor laag los.

Guasha kan een hele intense behandeling zijn. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Dit heeft te maken met de blokkades die los komen.

 
E-mailen
Bellen